Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3066 van C:\IIS\VISIONWEB\Dropbox\NumisGoldSilver\includes\bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 113 van C:\IIS\VISIONWEB\Dropbox\NumisGoldSilver\sites\all\modules\ctools\ctools.module).

Gouden & Zilveren Numismatische munten

 

TWEE POTENTIËLE GROEIENDE WAARDEN

Men kan overgaan tot het investeren in gouden en/of zilveren baren met een verschillend gewicht. Meer en meer investeerders verkiezen echter een investering in courante gouden en zilveren munten, zoals de Krugerrand, Mapple Leaf, American Eagle, Philharmoniker, enz.  De reden hiervan is hun vlotte verhandelbaarheid en het esthetische karakter ervan.  Deze munten worden hoofdzakelijk gekocht en verkocht voor de goud- en zilverwaarde en minder voor hun verzamelwaarde.

Wanneer we een stap verder gaan, komen we terecht in de wereld van de ‘echte’ numismatische munten. ‘Echte’ numismatische munten zijn munten die vandaag niet meer geproduceerd worden. Het zijn munten uit het verleden die ook – en in sommige gevallen enkel – worden verzameld en verhandeld voor hun verzamelwaarde.

Munten uit het verleden zijn vervaardigd uit verscheidene materialen. Wanneer we ons richten of beperken tot enkel de gouden- en zilveren numismatische munten, kunnen we spreken over een investering met twee potentiële groeiende waarden.  Enerzijds de waarde van het edelmetaal en anderzijds de verzamelwaarde.  Numismatische gouden en zilveren munten hebben dus bovenop de potentiële groeiende waarde van edelmetaal een extra potentiële groeiende waarde. Zo bouwt u als investeerder twee veiligheden in.

Aangezien numismatische munten steeds zeldzamer en schaarser worden, kan de verzamelwaarde gevoelig mee stijgen in de loop van de tijd. Afhankelijk van de schaarste, kwaliteit en populariteit van de munt is er een kleinere of grotere verzamelwaarde in verhouding tot de edelmetaalwaarde.

Een bijkomend interessant element is, dat een daling van de edelmetaalwaarde niet noodzakelijk een daling van de waarde van de numismatische munt hoeft in te houden. De kunst is een juiste inschatting te maken tussen de verhouding van het percentage aan edelmetaalwaarde en verzamelwaarde bij aankoop van numismatische munten, in functie van de behoeften of profiel van de investeerder. Beroep u daarom op professionele specialisten die kennis van zaken hebben.

UNIEK EN ZELDZAAM – PRESTIGIEUS – EXCLUSIEF

KUNST – CULTUUR – HISTORISCH ERFGOED