Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3066 van C:\IIS\VISIONWEB\Dropbox\NumisGoldSilver\includes\bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 113 van C:\IIS\VISIONWEB\Dropbox\NumisGoldSilver\sites\all\modules\ctools\ctools.module).

Waarde van goud : 10 redenen om goud te kopen

Een van de meest stabiele beleggingen is nog steeds investering in goud, een vorm van beleggen die het al vele eeuwen goed doet.

Dat hoeft niet meteen een dure investering te zijn, want goud kan je al bekomen per gram.

Ook het verkopen van je oud goud is mogelijk per gram. Je hoeft dus niet te wanhopen als je ook maar enkele grammen goud in huis hebt. Die hebben ook al een mooie waarde waar je van versteld zal staan.

10 Redenen

Goud kopen is nu interessanter dan ooit. De waarde van goud blijft immer stijgen, en daar kan je alleen maar je voordeel mee doen. Bekijk de goudwaarde per gram en je weet meteen waarom.

We stelden voor u volgende tien redenen samen om in goud te investeren?

1.      iedereen die een evenwichtige beleggingsportefeuille wil samenstellen, zal daar zeker ook goud in stoppen. Kijk naar de waarde van goud enkele maanden terug en nu, en je hoeft geen verdere verklaring.

2.      door de jaren heen is er geen enkele andere belegging die zo zijn waarde van goud behoudt en zelfs doet aangroeien.

3.      fysiek goud, dus puur goud, is de meest veilige manier om te investeren. Het is bovendien onverslijtbaar.

4.      dank u wel aan de Verenigde Staten, want dankzij de nog steeds dalende dollar blijft de goudwaarde maar stijgen.

5.      goud kunnen we de enige internationaal aanvaarde valuta noemen. Het is overal ter wereld even veel waard.

6.      ook in tijden van natuurrampen, oorlogen en onzekerheid op politiek en sociaal vlak behoudt goud steeds zijn waarde, en stijgt zelfs nog.

7.      Goud behoudt die intrinsieke waarde altijd, wat niet kan gezegd worden van aandelen, valuta en obligaties. De recente beurscrash is daarvan het mooiste bewijs.

8.      zeker in tijden van inflatie heeft goud bewezen de allerbeste belegging te zijn.

9.      kies eieren voor je geld en investeer nu in goud. De vraag blijft maar stijgen zonder voorlopig uitzicht op een afname, dit terwijl de productie van goud de voorbije tien jaar steeds gedaald is.

10.   goud is kortom het meest prestigieuze en kostbaarste edelmetaal ter wereld.

Conventie

De waarde van goud, per gram of kilogram, is hoe dan ook een pure conventie. Het merendeel wordt gebruikt voor juwelen of in pure fysieke vorm bij wijze van belegging, en niet voor de industrie.

Dit betekent dat koers van goud zou kunnen ineenstorten op het moment dat de centrale banken iets anders dan goud als onderpand zouden gaan gebruiken, maar die kans is nagenoeg onbestaande.

Eerder zal bij een al te grote stijging van de goudprijs de vraag naar juwelen afnemen. Hier kan het dus bij een verdere stijging van de goudprijs het overwegen waard zijn die juwelen te gaan verkopen, want het gevaar dreigt dat de waarde van de juwelen in je beleggingsportefeuille gaat verminderen.

Kortom, redenen te over om te waarde van goud in het oog te houden en indien wenselijk voor je over te gaan tot de aankoop of verkoop van fysiek goud.